Kylpyhuone kuntoon

by Jenni

Sain vihdoinkin soitettua Hietakarille ja kyseltyä millaisia mahdollisuuksia suihkunurkkamme suihkuseinään on saatavilla. Tarkoitus olisi hankkia taittuvasuihkuseinä, kuten tämä Hietakarin Infinia 213 -malli.

(Kuva: http://www.hietakari.fi)

Kaikki tuntuu meidän remontin kanssa menevän vaikeimman kautta, niin kuin taas tälläkin kertaa. Tässä kohtaa syynä on se, etten halunnut perinteisiä laattoja kylppäriin, vaan seinät maalattavan Tikkurilan Luja-menetelmällä (kiinnostuneille tiedoksi, että Luja-menetelmän sertifikaatti umpeutui kesäkuussa, eli se ei ole enää tällä hetkellä tehtynä VTT:n hyväksymä menetelmä. Lisäksi on hyvä tietää, ettei himmeää Luja-maalia kannata käyttää Luja-kosteussulun kanssa, sillä ne eivät ole yhteensopivia! Testattu on – ja kylppäri kertaalleen korjattu!).

Seinät on siis maalattu Lujalla ja lattiat laatoitettu. Vesieristeen vuoksi lattialaatta nousee 5cm seinälle, eli seinäpinta ei ole lattiasta kattoon asti suora. Kuva havainnollistaa tämän parhaiten.

Laatta_Luja

Suihkuseinä ei voi siis yltää seinästä seinään, koska laatat. Toiselle (saranan puolelle) voimme tehdä listan, mutta toinen reuna jää silti rakoilemaan. Tätä olen tänään pohtinut Hietakarin myyjän kanssa tätä pidemmän puhelun ajan pääsemättä lopulliseen ratkaisuun.

Suihku

Suihkuseinä pitäisi kuitenkin saada pikimiten tilattua, eli päätöksiä pitäisi tehdä. Kiinnityksen lisäksi pitäisi päättää tilaammeko suihkuseinän kirkkaalla-, maito- vai savulasilla. Näihin mietintöihin vaikuttaa myös kehyslistan väri (valkoinen, harmaa tai kalliimpi musta).

Halusin kylppäristä huonemaisen, enkä siksi halunnut sinne myöskään laattoja. Maito- tai savulasi puhuisi sen puolesta, että tilan huonemaisuutta rikkova suihku jäisi lasin taakse hieman piiloon. Maitolasi on kuitenkin väistämättä hieman vihertävä, eli se pitänee unohtaa. Savulasi taas on valoisaan ja puhtoiseen kylppäriin ehkä hieman tumma.

Kylppäri

Suihku2

Saisikohan jostain taittuvia suihkuseiniä puhtaan valkoisella maitolasilla?

Pienin askelin kylppärikin silti etenee, sillä ostin viime viikolla vihdoin uuden saippuapullon. Stop the water while using me! -tuotteet ovat aivan huippuja. Taidankin ehkä tilata hieman isomman pullon shamppoolle ja siirtää tämän suloisuuden keittiöön.

Stop the water

Lisäksi löysin vihdoin ja viimein sopivan wc-paperirullatelineenkin etsiessäni suihkuseiniä.  Habon Poseidon wc-rullapidike meni samantien tilaukseen. Puoli vuotta ilman wc-paperirullatelinettä on pitkä aika, mutta kynsin ja hampain pidän kiinni siitä päätöksestä, etten osta kotiin mitään jos en ole hankinnasta 100% varma. Tässä kohtaa odottaminen kannatti 🙂 Vielä kun saisi sen suihkuseinän tilattua ja keksisi pide-suihkulle sopivan paikan, voisi kylppäri olla hetken aikaan valmis.

Poseidon

(Kuva: http://www.habo.fi)